Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
63 Posty
Justke E
(Justke)
Początkujący
hej dziewczyny ktore mialy sie spotkac w Oslo!
udalo sie Wam juz spotkac?
jak jeszcze nie, albo planujecie nastepne to tez sie pisze

i pytanko czemu nie uwazacie sie za mamy jak juz nosicie malenstwo w sobie?
ja jestesm w 26tyg i od poczatku mowie na siebie mama a na meza tata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
hej Mamuski!

dawno mnie nie bylo, ale staram sie jak najwiecej odpoczywac po porodzie sa u mnie rodzice wiec staram sie jak najwiecej korzystac bo za kilka dni juz ich nie bedzie i bede musiala sama wszystko robic...

ja mam pytanie odnosnie formularza na zasilek BARNETRYGD... wypelnilam juz caly oprocz jednego podpunktu - 7.1 co tam ma byc? bo tlumacz jakos dziwnie mi tlumaczy, hmmmm...

pomozecie? pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
aleksandra d
(ola*i*andrzej)
Nowicjusz
mozesz napisac co pytaja w tym punkcie? swoj wniosek juz oddalam a nie pamietam pytania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
7. Tilleggsopplysninger ved søknad om utvidet barnetrygd.

7.1 Bor du samme boenhet som den andre forelderen? ja nei Hvis ja, gi nærmere opplysninger om boforholdet i felt 8

.....

i p.8 to jest pusta ramka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(a.chom)
Wiking
witam mam pare pytanzwiazanych z swiadczeniami mlodym mamom...pracowalam na legalu 1,5 roku.zwolnilam sie a teraz jestem zarejestrowana w NAV,,, obecnie staramy sie o dziecko,,chodzi mi o to czy w moim przypadku bede miala prawo do becikowego ,i zasilku macierzynskiego ,,pozdrawiam i prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Agata W
(smerfa)
Nowicjusz
Dziewczynki wiecie ile kosztuje wizyta u ginekologa w NO?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
mi gin mowil ze jak na usg bez skierowania od mojego lege to 700nok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
witam wszystkie mamusie, na stronie Ambasady pojawila sie informacja ktora na pewno ucieszy nie jedna mamusie :

Informujemy o dyżurach konsularnych w Stavanger i Bergen:

STAVANGER - 29 października, piątek, w godzinach od 17.00 do 20.00. Miejsce spotkania: Parafia katolicka św. Svithuna (St. Svithun kirke); St. Olavs gate 25; 4005 Stavanger.

BERGEN - 30 października, sobota, w godzinach od 17.00 do 20.00. Miejsce spotkania: Szkoła katolicka św. Pawła (St. Paul skole); Christies gate 16; 5015 Bergen.

Na dyżury należy zabrać wszystkie niezbędne dokumenty w oryginale oraz ich kserokopie.

W związku z koniecznością pobrania przy składaniu wniosków paszportowych od osób powyżej szóstego roku życia drugiej cechy biometrycznej (odcisków palców), aplikacje dotyczące tych osób nie będą przyjmowane na dyżurach konsularnych. Ta możliwość istnieje jedynie w Wydziale Konsularnym Ambasady RP w Oslo.

Pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
a.chom napisał:
witam mam pare pytanzwiazanych z swiadczeniami mlodym mamom...pracowalam na legalu 1,5 roku.zwolnilam sie a teraz jestem zarejestrowana w NAV,,, obecnie staramy sie o dziecko,,chodzi mi o to czy w moim przypadku bede miala prawo do becikowego ,i zasilku macierzynskiego ,,pozdrawiam i prosze o pomoc

Pobierasz zasiłek- dagpenger?
Jeśli masz ciągłość zawodowo-finansową, tzn po przepracowaniu 1,5 roku nie siedziałaś bezczynnie w domu, a byłaś poszukującą pracy i dostajesz dagpenger, to masz wypracowane macierzyńskie. Będzie wynosiło ono tyle ile dostajesz dagpenger, chyba że zdecydujesz się na 80% ale przez 56 tygodni. W przypadku pobierania macierzyńskiego NIE PRZYSŁUGUJE BECIKOWE. Jest ono dla kobiet, które nie mają prawa lub z innych powodów zrezygnowały z urlopu macierzyńskiego. Nawet jeśli masz wypracowany urlop macierzyński możesz wybrać jednorazową wypłatę becikowego, ale tylko W ZAMIAN, nigdy razem.
Generalnie chodzi o to, że do becikowego ma prawo każda kobieta przebywająca w Norwegii legalnie, a urlop macierzyński trzeba sobie wypracować. I ZAWSZE MOŻESZ WYBRAĆ WYPŁATĘ TYLKO JEDNEGO ŚWIADCZENIA!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok